Backup og opdatering af WordPress

Som administrator af din WordPress hjemmeside, vil du automatisk få besked via mail når der er en eller flere opdateringer til WordPress og Plugins. WordPress opdaterer automatisk ved mindre sikkerheds opdateringer, men 2 – 4 gange årligt kommer vigtige opdateringer af WordPress som du skal godkende manuelt.

Ved vigtige opdateringer af WordPress, skal du tage en backup af filer og database så du har en backup at falde tilbage på, hvis din WordPress side ikke fungerer efter opdateringen.

Opgraderinger og opdateringer bør gøres når der er mindst trafik på din hjemmeside – Eks. i weekenden eller efter kl. 18.00.

Backup WordPress

1: Lav en backup af din WordPress database

Sikkerhedskopiere databasen for WordPress. Dette kan du gøre med PHPMyAdmin fra dit webhotels kontrolpanel:

Backup af database

Når du er logget ind på dit webhotel kontrolpanel, skal du åbne fanebladet “Websites” ´Nederst på siden kan du nu vælge den database du vil tage en backup af “Select Existing Database”

Vælg database

Hvis har flere databaser på dit webhotel, skal du nu vælge den database der hører til den WordPress side du vil tage en backup af. Når du har valgt den korrekte database skal du klikke på “Open” og du åbner phpMyAdmin (Se skærmbillede herunder)

phpMyAdmin

phpMyAdmin åbner som standard i fanebladet “Struktur / Structure” – Du kan her se ind holdet af din database. Din database vil have flere rækker end ovenstående skærmbillede, hvis du har ekstra funktioner installeret (eks Firewall og virusscanner installeres af Alphasite som standard)

Eksporter database

Klik på fanebladet “Eksporter / Export”

Vælg indstillingerne som vist i ovenstående skærmbillede og klik på “Udfør”

Database backup

Klik på OK og vælg hvor du vil gemme din backup af databasen. Typisk på din egen computer eller USB drive osv.

Du har nu lavet en backup af din database.

 2: Lav en backup af dine WordPress filer

Du skal nu downloade dine WordPress filer. Dette kan du gøre med et FTP program – Vi anbefaler Filezilla (som er gratis) Du kan finde en guide til Filezille her

Backup med FTP

Når du har åbnet din hjemmeside med  Filezilla, skal du åbne mappen “httpdocs” og du kan nu downloade samtlige filer og mapper som du kan se i ovenstående skærmbillede. Er der yderligere mapper eller filer der starter med wp, skal de også downloades. Gem filer og mapper på din computer eller på et USB drive.

3 : Deaktiver Caching

Hvis du har installeret et Caching plugin (Eks. W3 Total Cache , Super Cache eller Quick Cache) skal du nu deaktivere dette plugin.

4 : Opdater dine plugins WordPress Tema

Ofte er WordPress opdateringer ledsaget af plugin og tema opdateringer.

Opdater alle dine plugins og temaer , før du opgraderer WordPress.

Opdater plugin

Login på dit WordPress kontrolpanel, for at se, hvilke Plugin opdateringer der er tilgængelige.

Tjek om plugin er klar til nyeste WordPress version

Normalt er Plugin og Temaer klar til nyeste WordPress version, men det er en god idé at tjekke om en Plugin er klar til den nye WordPress version ved at klikke på “Vis detaljer for…..”  inden du opdaterer.

5: Opdatering af WordPress

Det er nu tid til at opdatere selve WordPress.

Hvis du har:

 • Taget backup af database og alle filer og mapper.
 • Deaktiveret din caching plugin (Hvis du har et installeret)
 • Opdateret alle plugins og tjekket de kompatible med den nye version af WordPress.

Skal du bare klikke på automatisk opgradering knappen og WordPress vil starte opdateringen af WordPress.

Normalt vil en WordPress opdatering tage meget få minutter, men hvis kontrolpanelet under opdateringen viser en hvid skærm, må du endelig ikke stoppe opgraderingen, eller klikke på “Opdater” knappen i din browser. Vent til WordPress giver besked om at WordPress nu er opgraderet.

Du kan nu genaktivere eventuelt Caching plugin.

Du mangler nu blot at teste din hjemmeside for at se at alle din plugins fungerer efter opdateringen.

Læs mere på WordPress´egen hjemmeside 

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] bør tage en komplet backup af dine WordPress filer og databasen ved større opdateringer – Eks. når en plug-in […]

 2. Wordpress 4.9 siger:

  […] du ændrer din php version er det vigtigt at du tager en komplet backup af dine filer og database, da ændring af php versionen kan stoppe funktioner på din nuværende […]

 3. Wordpress 4.8 siger:

  […] du ikke WordPress abonnement hos, anbefaler vi at du læser vores opdaterings guide, da det er vigtigt at du har WordPress og alle plugins i nyeste […]

 4. Wordpress 4.6 siger:

  […] du ikke WordPress abonnement hos, anbefaler vi at du læser vores opdaterings guide, da det er vigtigt at du har WordPress og alle plug-ins i nyeste […]

Kommentarer er lukkede.